Oorsprong

De oorsprong van de naam "Black Eagle"

 • 1994

  Oprichting Black Eagle Halle

  Op 01 oktober 1994 richt Sifu Jurgen Braeckmans Black Eagle Halle op.

 • 1986

  Jurgen Braeckmans begint met Kung Fu-lessen bij Wapenmeester Alain Leroy

  In 1986 begon Sifu Jurgen Braeckmans zijn kung fu-lessen bij Wapenmeester Alain Leroy te Laken.

 • 1979 - 1989

  Wolfgang KAMPS, Sifu Klaus POESTGES en Sifu G.K. MEYERS

  De club wordt BLACK EAGLE genoemd en is aangesloten bij de Duitse JIU JITSU-bond. De voorzitter van de club is Wolfgang KAMPS; destijds 3 Dan Jiu Jitsu. Sifu Klaus POESTGES en Sifu G.K. MEYERS zijn de eerste trainers van deze organisatie. Via de contacten van Sifu POESTGES met Alain LEROY uit België die destijds 2de voorzitter was van de Belgische Shaolim Lung Associatie wordt de naam BLACK EAGLE in België ‘geïmporteerd’.

  Sifu Klaus POESTGES was hoofdtrainer van het Kung-Fu-Center ASAHI Monchengladbach, Internationale coordinator voor Chan-Shaolim-Si en Dju Su Kung Fu - Wushu en nationale trainer van de Duitse Wushu Federatie in Chinese zelfverdediging. Hij was 9de Dan in bovenstaande disciplines; hij is ondertussen overleden. 

 • 1979

  NAHKAMPFGRUPPE “BLACK EAGLE”

  In 1979 besluiten Duitse politiemensen van de 2/GSA (Grenzschutzabteilung= grenspolitie) in BONN - SANKT AUGUSTIN een zelfverdedigings-club op te richten. De groep van politiemensen wordt uitgebreid en opengesteld voor andere liefhebbers.

  Het onderricht van deze methode in de Politiekorpsen en Gendarmerie van Duitsland heeft bijgedragen tot de ontwikkeling van de ethische code. Vanuit 2.G.S.A WEST / BONN BUNDES-GRENZSHUTZ werd de NAHKAMPFGRUPPE “BLACK EAGLE” opgericht; hetgeen eigenlijk neerkwam op het beoefenen van zelfverdediging door politiemensen in de vrije tijd.

 • 1969 - 1981

  Sifu Tze BRUGMAN

  Prins Dschero Khan Chen Tao-Tze (Sifu Tze Meijers – 10de Toan Shaolin Kempo) is sinds 1969 leraar van Sifu Tze J.C.A. Brugman - 8ste Toan Shaolin Kempo. In 1981 heeft Sifu Tze Meijers Sifu Tze Brugman hem in een brief in Nederland – naast H. De Spa – aangeduid om het Shaolin Kempo te verspreiden en te ontwikkelen.

 • 1934 - 1950

  Sifu Tze G.K. MEYERS

  Sifu Tze G.K. MEYERS kwam in 1950 vanuit Indonesië naar Holland. Zijn ware identiteit is Prins Dschero Khan Chen Tao Tze van Mongolië, afstammeling van Dschingis Khan. In 1934 verblijft hij via Han Tao Tze - een boedhistische monnik in Honan/China - een tijdje in het Shaolim Si klooster. Als martial-arts expert probeert hij zoveel mogelijke disciplines te beoefenen. Hij komt tot het volgende wijzelijk inzicht:

  Alle gevechtskunsten hebben EEN oorsprong en zijn uit EEN moeder geboren. Er zijn geen stijlen die slechter of beter zijn. Men mag zich niet als wereldkampioen in de eigen Dojo gedragen, want ook jij bent niet onverslaanbaar.
  Graden (lees : gordels) zijn niet het belangrijkste, belangrijk is je geestelijke instelling. Het is niet belangrijk of je veel of weinig leerlingen hebt, beter één goede leerling dan duizend slechte leerlingen …
  ’ (Bron: Boek Shaolin Kempo van J.C.A. BRUGMAN)

  Filmpje over Sifu Tze G.K. Meyers: http://player.omroep.nl/?aflID=5740816

Klaar voor jouw eerste (proef)les?

Vraag jouw eerste GRATIS (proef)les nu aan!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Black Eagle News