Basisinfo voor nieuwe Black Eagles

 1. Communicatiekanalen

 2. Black Eagle kledij

 3. Gordels en examens


1. Communicatiekanalen

Onze club draagt een goede communicatie naar onze leden toe hoog in het vaandel, vandaar willen we jullie dan ook informeren over de bestaande communicatiekanalen die we gebruiken. Zo ben je steeds mee met alle belangrijke informatie rond de lessen, betalingen, activiteiten die vanuit de club georganiseerd worden, etc.

Hou volgende kanalen op regelmatige basis in de gaten

 • Face-to-face communicatie in de dojo: belangrijke informatie wordt steeds meegedeeld tijdens de lessen en/of uitgehangen op onze prikborden in de kampai. Heb je vragen? Wend je dan tot onze lesgevers of kampaimedewerkers.
   
 • Persoonlijke mails: alle informatie vanuit de club wordt steeds persoonlijk gecommuniceerd via mail naar elk lid.
   
 • Onze website: www.blackeaglehalle.be, bevat ook steeds de laatste nieuwtjes.
   
 • Onze nieuwsbrief: krijgt elk lid elke maand automatisch doorgestuurd.
   
 • Onze Facebookpagina: "Black Eagle Martial Arts": www.facebook.com/blackeaglehalle, handig voor de ietwat "leukere" nieuwtjes en mooie fotoverslagen van onze lessen en activiteiten.

  Het zou ons bijzonder veel plezier doen, mocht je ook even op "vind-ik-leuk" klikken wanneer je besluit om ze even te bezoeken...
   
 • Onze Facebookgroepen:
  • "Kung Fu Dragons van Black Eagle Halle": https://www.facebook.com/groups/111714198906711, bevat alle leuke en relevante informatie voor onze Kung Fu Dragons (kids). De leden kunnen hier ook zelf vragen stellen en/of berichtjes plaatsen.
    
  • "Kung Fu Eagles of Black Eagle Halle": https://www.facebook.com/groups/143163352415314, bevat alle leuke en relevante informatie voor onze Kung Fu Eagles (volwassenen). De leden kunnen hier ook zelf vragen stellen en/of berichtjes plaatsen.

   Het zou ons bijzonder veel plezier doen, mocht je ook even op de knop "+ Lid worden" klikken wanneer je besluit om ze even te bezoeken. Wij aanvaarden deze aanvraag dan zo spoedig mogelijk.
    
 • Ons Instagramaccount: "blackeaglehalle/Black Eagle Martial Arts": https://www.instagram.com/blackeaglehalle/, gelijkaardig met onze Facebookpagina. Het zou ons bijzonder veel plezier doen, mocht je ook even op "volgen" klikken wanneer je besluit om het even te bezoeken ...
   
 • Ons YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/user/blackeaglehalle, louter ter ontspanning. Bevat geen belangrijke of relevante informatie over de clubwerking, wel toffe video's van onze activiteiten en lessen.


2. Black Eagle kledij

Graag geven we je wat meer uitleg inzake de kledij die we in onze club dragen, zo kan je je uitrusting ook zo snel mogelijk in orde brengen.

De kimono

De officiële uitrusting voor zowel de Kung Fu Dragons (kids) als de Kung Fu Eagles (volwassenen) is de zwarte kimono. We vragen dan ook dat iedereen deze bij de start van zijn/haar lidmaatschap zo snel mogelijk aanschaft. Er zijn twee mogelijkheden:

 • Een licht model (inclusief witte gordel en clubbadge) - € 55,00
 • Een zwaar model (inclusief witte gordel, schelp en clubbadge) - € 85,00

De Kung Fu Dragons kunnen enkel een licht model bestellen, de Kung Fu Eagles hebben de keuze tussen beide modellen. Bestellingen kunnen geplaatst worden in onze kampai bij Arno en/of Karina en betaald worden via overschrijving op onze bankrekening:
BE09 7341 2617 2757

Het enige wat we moeten doen is je meten om te kijken welke maat besteld moet worden, ook dit gebeurt in de kampai.

Het Black Eagle T-shirt

Wie dat wenst, kan ook een officiële Black Eagle T-shirt bestellen. Dit is steeds handig bij trainingen op warmere dagen. We voorzien hiervoor twee verkoopsmomenten in de loop van het seizoen: in maart en in oktober. Uiteraard wordt elk lid hiervan via onze verschillende communicatiekanalen op de hoogte gebracht.

De kostprijs voor een T-shirt bedraagt 20 euro, de aankoop ervan is niet verplicht.

Extra: de training en regenjas

Tijdens de T-shirtverkoop in maart en oktober voorzien we soms ook de mogelijkheid om een training of regenjas aan te schaffen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor wanneer we opteren voor buitentrainingen.

Dit aanbod hang echter af van de vraag van de leden, we bieden deze zaken niet standaard aan. Ook hier is een eventuele aankoop dus geen verplichting.

Black Eagle's tweedehandswinkel

Vaak is er in onze club eveneens een aanbod aan tweedehandsspullen beschikbaar. Deze worden steeds verkocht aan een lager tarief, zo tonen we dat we een sociale en duurzame club zijn.

Vraag er gerust eens naar in onze kampai, het aanbod is wel sterk variabel en afhankelijk van wat we in stock hebben.

Heb je nog vragen/opmerkingen inzake de kledij? Wend je dan tot Arno en/of Karina in onze kampai!


3. Gordels en examens

Zoals heel wat andere clubs waar aan krijgskunst gedaan wordt, werkt ook onze club met een gordelsysteem. Nieuwe leden beginnen met een witte gordel en gaan zo verder naar geel, oranje, groen, blauw, bruin en zwart. In deze communicatie willen we je daar graag wat meer uitleg over geven.

Om een nieuwe gordel te krijgen, moet je eerst slagen voor een examen. Dat examen mag je pas afleggen als er aan 3 voorwaarden is voldaan:

 • Je kent het technisch programma dat voor die gordel gekend moet zijn.
   
 • Je hebt voldoende lessen gevolgd voor het examen.
   
 • Je hebt voldoende stagepunten verzameld voor het examen.

Het technisch programma

Voor elk examen moet je kunnen bewijzen dat je een bepaald deel van ons technisch programma goed onder de knie hebt. Het volledige technisch programma hangt uit naast de tatamis in de Dojo.

De technieken die je moet kunnen uitvoeren voor een bepaalde gordel staan netjes uitgelegd met foto's in onze technische schriften, deze zijn voor elke kleur gordel te koop in onze kampai.

Voldoende lessen

Voor elk examen moet je een minimumaantal lessen gevolgd hebben. Deze staan netjes opgelijst per leeftijdscategorie en per afdeling in het oranje trainingsboekje. Elke les waaraan je deelneemt wordt afgetekend en bijgehouden in je oranje trainingsboekje door Arno en/of Karina. Of je voldoende lessen gevolgd hebt voor een bepaald examen, kan je dus te allen tijde bij hen even navragen in onze kampai.

Voldoende stagepunten

Ook stagepunten zijn nodig om deel te mogen nemen aan het examen voor een hogere gordel. Je kan ze verdienen door deel te nemen aan bepaalde activiteiten die door de club georganiseerd worden (bv. stages, de Black Eagle Challenge, opendeurdag, etc.). Bij elke activiteit zal aangegeven worden of er een stagepunt verdiend kan worden of niet.

Hoeveel stagepunten zijn nodig per gordel?

Voor de Kung Fu Dragons (kinderen): minstens 2 stagepunten per gordel.

Voor de Kung Fu Eagles (volwassenen):

 • Examen gele en oranje gordel: minstens 2 stagepunten.
 • Examen groene en blauwe gordel: minstens 3 stagepunten.
 • Examen bruine en zwarte gordel: minstens 5 stagepunten.

Opgelet: Het is niet mogelijk om stagepunten "op te sparen"... D.w.z. na elk examen, begin je opnieuw van 0 stagepunten. Dit om te vermijden dat een lid gedurende één seizoen deelneemt aan alle activiteiten en nadien helemaal niet meer.

Waar kan ik mijn stagepunten terugvinden?

De stagepunten worden bijgehouden in ons centraal register door Arno en/of Karina, zij gaan na of je effectief aanwezig bent op een activiteit die stagepunten oplevert. Je kan dus te allen tijde bij hen je totale aantal stagepunten opvragen.

Klaar voor jouw eerste (proef)les?

Vraag jouw eerste GRATIS (proef)les nu aan!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Black Eagle News