Filosofie

De filosofie "Black Eagle"

Onder filosofie wordt hier de gedachte, de structuur en het doel van het oprichten van deze organisatie verstaan.

Black Eagle Halle is opgericht om op een aangename manier jong en oud in clubverband toe te laten om de Oosterse gevechtskunsten te beoefenen of te integreren in het ons dagelijks leven. Eigenlijk halen we uit de eeuwenoude krijgskunsten – zonder deze klakkeloos te kopiëren – waarden en principes. Niet voor niets zijn respect, karakter en discipline kerngedachten in onze club.

Het is maar al te gemakkelijk om in een negatieve spiraal door het leven te gaan en te doen en te laten wat men wil of denkt te willen. Op een positieve en gestructureerde manier zijn of haar leven organiseren blijkt in de huidige maatschappij niet meer zo evident te zijn. De jeugd en zelfs de volwassenen hebben hiermee problemen. Moeten we hen niet een ‘Weg’ – Tao – tonen?
Belangrijk is echter dat er een goede sfeer van vriendschappelijkheid heerst, dat men zich amuseert, dat men gelukkig is, en dat elkeen zijn ‘WEG’ definieert, zoekt en volgt.

Black Eagle is actueel opgebouwd uit vier pijlers.

De pijler van de krijgkunsten: Black Eagle Martial Arts System waar we de wijsheid en de waarden uitputten.

Een tweede pijler is de toepassing van deze krijgskunsten in onze hedendaagse maatschappij: de Black Eagle Special Training (B.E.S.T) waar we de waarden en de principes van de krijgskunsten en andere uitdagingen opzoeken.

De derde pijler moet toelaten dat het doel van de twee bovenstaande pijlers kan bereikt worden. Het is de adminstratieve en financiële zuil: Black Eagle V.Z.W. We kunnen enkel maar een poging doen met het concept ‘Black Eagle’ bovenstaande betrachtiging te bereiken.

In de nabije toekomst is een vierde pijler mogelijk: de Black Eagle Clubs. Dit zijn aangesloten clubs die mee opgenomen worden in Black Eagle Martial Arts.

Klaar voor jouw eerste (proef)les?

Vraag jouw eerste GRATIS (proef)les nu aan!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Black Eagle News