Wij geven niet op! - Black Eagle Fit-trainingsschema

Beste Kung Fu Dragons
Beste Kung Fu Eagles

Black Eagle Halle geeft niet op! In deze moeilijke tijden willen we jullie als leden verder blijven betrekken bij het clubgebeuren. Hiertoe lanceren we vanaf eind november verschillende initiatieven.

Het tweede initiatief is het "Black Eagle Fit-trainingsschema", uitgewerkt door bestuurslid en lesgever Merlin Roggeman.

Concreet

We staan met zijn allen al even stil. Kung Fu is niet alleen het beheersen van technieken, tao's en basisoefeningen, het is ook een manier om aan sport te doen en het lichaam fit te houden. Nu staat dit al even stil, en bij sommigen zullen er misschien enkele coronakilo's zijn bijgekomen, of zullen bepaalde spieren al weer wat stijver en een beetje slapper aanvoelen dan enkele maanden geleden... Daarom stelde Merlin een oefenschema op om de belangrijkste spieren die we bij Kung Fu gebruiken te onderhouden, zodat we ook buiten de Dojo fit kunnen blijven.

Wie graag het volledig document met bijpassende tekst, foto's en uitleg krijgt kan dit bekomen door via Facebook een berichtje te sturen naar Merlin Roggeman of indien jullie hem niet als Facebookvriend hebben, naar onze secretaris Arno Pirolo via dit mailadres: arno.pirolo@hotmail.com.

Het schema is grotendeels perfect thuis uit te voeren en vraagt, op enkele uitzonderingen na, geen of weinig extra materiaal. Je kan uiteraard oefeningen die je niet kunt uitvoeren gewoon overslaan, maar volg wel de opbouw van warmup-kern-cooldown op. Het totale schema is goed voor een work out van 45-60 min. Aan de slag dan maar!

Laat in de comments op onze Facebookpagina weten wat je ervan vond, of nog beter: neem een (ludiek) filmpje op van jezelf terwijl je het uitprobeert en post het dan in één van onze groepen voor onze online-challenge:

- Kung Fu Dragons van Black Eagle Halle: https://www.facebook.com/groups/111714198906711
- Kung Fu Eagles of Black Eagle Halle: https://www.facebook.com/groups/143163352415314
- Black Eagle Martial Arts: https://www.facebook.com/blackeaglehalle

Oss en hou het veilig!

Het bestuur van Black Eagle Halle