Verdere opschorting lessen tot 13 januari 2020

Beste Kung Fu Dragons
Beste Kung Fu Eagles

Zoals reeds eerder aangekondigd, heeft het bestuur vorige week even samengezeten om de huidige situatie te evalueren. Hierbij kwamen we tot de conclusie dat we ons op dit moment, hoe pijnlijk dat ook is, genoodzaakt zien om de lessen verder op te schorten t.e.m. 13 januari 2021.

Verschillende elementen hebben geleid tot deze beslissing:

1) Het verbod op indoorsporten voor wie ouder is dan 12 jaar, wat betekent dat we dus geen les kunnen geven aan de Kung Fu Eagles, maar ook niet aan alle Kung Fu Dragons ouder dan 12 jaar. Vandaar dat we een heropening van de kinderafdeling dus ook niet als optie zagen, aangezien dit niet eerlijk zou zijn t.o.v. de Dragons ouder dan 12 jaar die ook hun jaargeld reeds betaald hebben.

2) Het advies van het Halse stadsbestuur en de sportraad om maximaal in te zetten op buitensport, maar dan wel met maximaal 4 deelnemers. Dit vastgelegde maximale aantal deelnemers is namelijk te klein om al onze leden een aanbod te kunnen doen en zelfs al zouden we dit overwegen, is onze locatie buiten de dojo niet ideaal... Gebrek aan verlichting, vocht en de gebruikelijke slechte weersomstandigheden die bij de winter horen maken het niet mogelijk om bv. op een winterse woensdagavond aan kung fu te doen op de terreinen van JC Stroppen.

3) De opnieuw stijgende coronacijfers... Zoals de ervaring ons (jammer genoeg) geleerd heeft intussen, schoten ook vorige keer al onze zelf opgelegde strenge veiligheidsnormen te kort om coronabesmetting te vermijden. We willen het ook niet "gaan zoeken" en zijn ervan overtuigd dat velen onder jullie zich hierin wel kunnen vinden.

Verder hebben we echter ook even nagedacht over het innen van de jaargelden... Omdat het ons niet logisch lijkt dat onze leden een heel jaar sportverzekering moeten betalen om dan vervolgens slechts aan een klein aantal lessen te kunnen deelnemen, werd besloten om even te overleggen met de VVA (Vlaamse Vechtsport Associatie) om te bekijken wat er hier mogelijk is. Een verschuiving van de herinschrijvingstermijnen ligt wat ons betreft hierbij op tafel, maar we kunnen uiteraard niets beloven en wachten af wat de overlegmomenten zullen voortbrengen.

Net zoals voorheen zullen we rond half januari opnieuw bekijken wat de situatie is en hoe die tot dan geëvolueerd zal zijn. Wij hopen net zoals jullie er snel weer in te vliegen (liever vandaag dan morgen), maar de toestand is nu eenmaal wat hij is en we nemen liever geen risico's... In de tussentijd loopt onze online Challenge wel nog steeds en kunnen jullie nog steeds een Black Eagle Fit-trainingsprogramma bekomen. Aarzel dus zeker niet om deel te nemen aan één van beide initiatieven!

Met coronavrije groeten

Jurgen Braeckmans
Hoofdlesgever
Voorzitter Black Eagle Halle

Arno Pirolo
Secretaris Black Eagle Halle